brf

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningar

Vi hjälper stora som små bostadsrättsföreningar att bygga Oberoende Fiber och Kopparnätverk med Friheten att själv välja leverantör av tjänster.

Förfarandet går oftast till som följer.

Bostadsrättsföreningen kontaktar oss och vi kommer kostnadsfritt ut och tittar på förutsättningarna för att bygga ett nytt fastighetsnät.

Utifrån de förutsättningar vi tittat på återkommer vi med en offert inom en vecka, om så önskas på både ett fibernät och ett kopparnät (Vanligtvis CAT6). Vi hjälper gärna till att förklara skillnaden på de olika typerna av nät och kabel och ställer självklart upp på att informera de boende på t.ex. en föreningsstämma.

Om föreningen kommer överens med att gå vidare till en beställning så skickar vi ut information till alla boende med vilka vi är och vad som kommer att ske i fastigheten/fastigheterna.

Första steget är att bygga stamnätet och områdesnätet om så krävs. Vi bygger alltid näten efter gällande byggstandard. Allt sker på dagtid och så diskret som möjligt. Samtliga tekniker pratar flytande svenska och det går alltid bra att fråga teknikerna på plats om det är något man undrar över.

När stamnätet är färdigbyggt är det dags för installations i lägenheten. Vi aviserar de berörda med en veckas varsel. Kabeln tas in på lämpligast sätt och ett uttag installeras, mäts och märks upp.

När samtliga uttag är installerade brandtätar vi och förbesiktar vi installationen. Om föreningen vill kan vi ordna med en utomstående slutbesiktning. Alla håltagningar brandtätas och alla utrymmen städas ur.  Dokumentation av fastighetsnätet överlämnas.

Vi har många bra samarbetspartners när det kommer till tjänsteleverantörer så om man vill ha råd eller vi komma i kontakt med någon som kan leverera tjänster i nätet hjälper vi naturligtvis till med det.